Perfect houtwerk buiten en binnen
 Home » Praktische informatie » Houtsoorten

Houtsoorten

Wij verwerken vele houtsoorten. Op verzoek is dan ook veel mogelijk. In dit overzicht beperken wij ons tot de houtsoorten die wij het meest gebruiken.

Iroko

Het mooie gele Iroko is zeer geschikt voor de productie van duurzame kozijnen. Wij maken onze kozijnen, ramen en deuren daarom voornamelijk van deze houtsoort. Door de uitstekende duurzaamheid kan Iroko ook onbehandeld worden toegepast en dit doen wij dan ook regelmatig. Door de fijne structuur laat Iroko zich ook mooi glad afwerken met verf. Hierdoor is er minder aanhechting van vuil en dus minder onderhoud.

Mahonie

Mahonie lijkt van een afstandje een beetje op Meranti, maar is van een mooiere kwaliteit. Het laat zich goed bewerken en heeft een fijne structuur die goed glad is af te werken. Mahonie is iets voordeliger dan Iroko, maar ook minder duurzaam.

Eiken

Eiken is er in vele variaties. Wij gebruiken het voornamelijk voor interieurwerk, zoals binnendeuren en kozijnen. Vaak in het luxere segment, want Eiken is één van de duurdere houtsoorten.

Ayous

Ayous is een lichte hardhoutsoort die zich makkelijk laat bewerken. Ayous is zeer geschikt voor binnenkozijnen, architraven en andere binnenbetimmering.