Perfect houtwerk buiten en binnen
 Home » Over ons » Historie Kuin Houtbewerking bv

Historie Kuin Houtbewerking bv

Begin

Als zonen van een timmerfabrikant groeiden Klaas en Gerard Kuin in de jaren ’50 op tussen de houtkrullen. Ze waren van jongs af aan bekend met het timmervak en bekleedden dan ook allebei diverse functies in de timmerindustrie en aanverwante bedrijven.

In 1979 besloten zij samen een nieuwe fabriek te beginnen die zich voornamelijk zou bezighouden met het ambachtelijke en veeleisender vakwerk.

Timmerfabriek Kuin & Kuin stond op het industrieterrein in Spanbroek, op het adres Waterkant 29 (achter de supermarkt Deen). Nu staan daar de woningen Waterkant 16 t/m 20 en De Waag 16.

Groei

De eerste jaren deden ze het kantoor en de productie met zijn tweeën, maar al snel groeide de vraag naar hun producten en kwamen de eerste medewerkers in dienst.

Na tien jaar gingen de broers ieder hun eigen weg, Gerard legde zich toe op de vastgoedmarkt en Klaas ging verder met de timmerfabriek.

Langzaam maar zeker werd het bedrijf groter, er kwamen meer werknemers in dienst en de productie groeide gestaag. Omliggende panden werden aangekocht en er kwamen grotere, veiliger machines.

Verhuizing

Na 20 jaar werd de locatie van de fabriek door de gemeente Opmeer aangekocht om er een woonwijk van te maken.

In feite kwam dit goed uit omdat de onderneming intussen als het ware uit haar jasje was gegroeid. 

Moderne timmerfabriek

Een geschikte nieuwe locatie werd gevonden aan de Wester Boekelweg 20 in Hoogwoud, waar de fabriek met directeurswoning van de firma Steemeijer te koop stond. Een mooie landelijke locatie met de gemoedelijke sfeer van het platteland. 

Het bedrijf was klaar voor een nieuwe fase. De fabriek werd ingericht als moderne timmerfabriek en in de voormalige directeurswoning kwamen ontvangst- en kantoorruimtes.

In 1998 werd de eerste CNC-gestuurde bovenfreesmachine geplaatst, een grote stap voorwaarts in de productiecapaciteit en de nauwkeurigheid van de bewerkingen. Inmiddels is het alweer gewoon dat er vier moderne CNC-bewerkingseenheden volop productie draaien.